Landskonferansen på Klækken 2012

Landskonferansen – en spennende helg med sol og ny kunnskap!

Foreningens fjerde årsmøte og landskonferanse ble avholdt på Klækken den siste helgen i april. Det var over tyve deltakere fra hele landet, fra Kristiansand i sør til Mo i Rana i nord, kvinner og menn, unge og voksen, nye deltakere og medlemmer som har vært på landskonferanse før

Formålet med landskonferansen og årsmøtet er å gi medlemmene en faglig oppdatering, sosialt samvær og mulighet for å dele erfaringer og råd med andre som er i samme situasjon. Videre avholdes årsmøtet, som er foreningens øverste organ. Konferansen er i stor grad sponset av foreningen, og er en av foreningens måter å bli kjent med og kunne gi noe tilbake til medlemmene på. Det legges opp til at konferansen avholdes i fine lokaler i rolige omgivelser, med god mat og underholdning. Målet er at alle reiser hjem med ny kunnskap omkring sykdommen, fornyet energi og inspirasjon.

Landskonferansen markerte for mange av deltakerne inngangen til våren. I tillegg til hyggelige rastløse medlemmer fra fjern og nær, spennende foredragsholdere og flotte natur omgivelser, fikk vi også besøk av solen denne helgen. I pausene kunne vi nyte spaserturer i nærområdet, turer til Hadeland glassverk og svømmeturer i utendørsbassenget. De nydelige naturområdene rundt hotellet var en nytelse for kropp og sjel.

De fleste deltakerne kom på fredagen. Konferansen ble åpnet med en liten tale ved styreleder, etterfulgt av en tre retters middag. Hotellet er kjent for å ha spesielt god mat, med fokus på kortreiste råvarer og lokale tradisjoner. Vi forstod raskt at kjøkkenet levde opp til ryktet sitt!

Dagen etter fikk vi besøk av nevrolog og søvnspesialist Per Erik Hesla. Dette var et foredrag mange hadde sett frem til, ettersom søvn og mangel på sammenhengende søvn, er et gjennomgående problem for de som sliter med rastløse bein. Dr. Hesla har forsket på søvnproblematikk i mer enn 30 år, og driver sin egen praksis på Colosseum-klinikken i Oslo (post@nevrologen.no). Han holdt et spennende og nyttig foredrag, og mange fikk svar på flere spørsmål de har hatt lenge. Dr. Hesla har også forsket spesielt på RLS, og har mange pasienter som sliter med RLS.

Under gruppearbeidet delte vi oss opp i mindre grupper, og jobbet med spørsmål som hva en kan bidra med i foreningen, er det noe vi burde fokusere mer på i foreningens arbeide, og hva som er viktig for medlemmene.

Ingen fest uten sang og musikk! Lørdagskvelden ble toppet med et show levert til oss av Lena Barth Aarstad og Jannicke Irwin Abrahamsen. De færreste visste hva de hadde i vente da dette fyrverkeriet av en duo entret scenen. Vi ble ført gjennom den vestlige verdens musicalhistorie på 5 minutter, med smakebiter fra alle de store, kjente musicalene fra inn- og utland. Videre fikk vi musikalske smakebiter fra pop verdene gjennom de fem siste tiårene. Vi gikk gjennom alle de gode gamle slagerne; her var noe for enhver smak. Forestillingen ble gjennomført med mye humor, og en kunne le til en nesten datt av stolen!

Søndag: Også i år var vi så heldige å ha med oss Sten Sevborn fra det internasjonale RLS-forbundet EARLS. Sten er også primus motor i den svenske søsterforeningen, og har skrevet flere bøker om RLS. Sten holdt et foredrag noen av oss hadde hørt deler av før, med fokus på medisiner og behandling. Nytt denne gangen var resultater fra spørreundersøkelsen som ble sendt ut til alle medlemmer i foreningen på nyåret. Svarprosenten var ikke helt optimal, men det var mye lærdom å trekke ut om hvordan RLS påvirker livet og helsen til de som lever med det i Norge. Mye var sammenfallende med hva en har lært fra undersøkelser i andre europeiske land, men noe var også unikt for Norge. Det er besluttet å forsøke å få inn enda flere svar før en ferdigstiller undersøkelsen og publiserer resultatene, for å ha en plausibel svarprosent. De som ikke har svart på spørreundersøkelsen enda, oppfordres til å kontakte sekretariatet for å få undersøkelsen tilsendt.

Nok en landskonferanse var overstått, og mange dro hjem med ny lærdom, nye bekjentskaper og et nytt løft. Takk til styret for god planlegging og gjennomføring av arrangementet, og tusen takk til alle deltakerne som bidro til å gjøre helgen helt spesiell!

Vi ses til neste år, og da går konferansen forhåpentligvis av stabelen i Trondheim! Medlemmer i Trondheim området bes å ta kontakt med sekretariatet dersom de ønsker å bidra litt med planlegging av neste års konferanse!

Da gjenstår det bare å ønske alle medlemmer en riktig god sommer!

Mvh, Maria Hauso

Sekretariatsleder i FRB.

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste.